• image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

  Općina Dubrava

 • image

 • ]

 

Općina Dubrava

 • Naslovna
 • Općina Dubrava i Udruga EKO Tila zajednički se prijavljuju na europski natječaj!

Općina Dubrava i Udruga EKO Tila zajednički se prijavljuju na europski natječaj!

Ispis E-mail

e2124a4a409c90dfb4e8cbb2cdc3796b XL  

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša i predsjednica Udruge EKO Tila Duška Gregurek potpisali su sporazum o suradnji na prijavi na projektu koji se sufinancira iz EU fondova, čija je ukupna vrijednost najviše iznosi 2,1 milijun kuna. Inicijator cijele ove priče je Udruga EKO Tila čiji se rad bazira na ekologiji i zaštiti prirode i okoliša.

-Ponosni smo što možemo biti dio ove lijepe općinske obitelji. Naša je želja da ovaj projekt provodimo u našem Habjanovcu u Društvenom domu tako da ga nazovemo multifunkcionalni centar Habjanovac. Želja nam je bila da zadovoljimo sve potrebe naših mještana na području općine, ali i susjednih općina, tako da je projekt složen u nekoliko skupina u kojima bi se provodio. Bila bi to ekologija, projekti zdravlja, pravna zaštita, socijalni programi, sigurnost u prometu, njegovanje kulturne baštine te ruralni turizam. Kako bi to mogli izrealizirati potrebno nam je partnerstvo- ispričala je predsjednica Udruge Duška Gregurek.

Udruga se odlučila na iskorak u vidu prijave na jedan europski natječaj gdje ih Općina Dubrava zajedno s načelnikom Tomislavom Okrošom podupire. 

Vjerujem da ćemo zajedničkom sinergijom proći na natječaju te da ćemo naići na širom otvorena vrata kako bi ovaj projekt i realizirali. Bitno je za naglasiti da udruge budu inicijatori, na ovom primjeru gdje se prijavljujemo u europski socijalni fond bitna je suradnja udruga s jedinicama lokalne samouprave- istaknuo je načelnik Okroša najavivši tom prilikom i stavljanje Društvenog doma u funkciju ulaganjem dodatnih sredstava kako bi on i dobio svoju multifunkcionalnu svrhu.

Inače, dom u Habjanovcu zamišljen je i kao okrjepno-servisna stanica na biciklističkoj stazi na zelenoj ruti. DSC 8165

DSC 8161

 

 

Our school goals

Naši ciljevi

Naša misija je da u zakonskim okvirima osiguramo uvjete za održivi život na prostoru Općine Dubrava, težeći za stalnim poboljšanjem kako životnih uvjeta, tako i svih ostalih koji izravno ili neizravno utječu na kvalitetu života na ovom području. Misija općinske uprave Općine Dubrava je efikasno, pravodobno, transparentno i kvalitetno izvršavanje funkcija i zadataka sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te ostaloj pravnoj regulativi koja regulira područje djelovanja. Općinska uprava nastojat će svojim djelovanjem uvijek biti u službi svojih građana te im omogućiti participiranje u odlučivanju, a odgovornim upravljanjem javnim dobrima i nadasve pravodobnim, objektivnim i transparentnim informiranjem i ostalim svojim aktivnostima raditi na unapređenju kvalitete života i rada te nastojati da Općina Dubrava postane poželjno mjesto za rad i život.

Opširnije