Sport

Ispis E-mail

Sportska tradicija

rukometasi 1975

Sportski život u općini Dubrava ima tradiciju već više od 80 godina. Prvi organizirani sport na području Dubrave bio je nogomet (1923.). Bilo je više sportova koji su povremeno djelovali na području Dubrave, a danas postoji 7 registriranih sportskih udruga koje se redovno natječu, odnosno bave se sportom.

SPORTSKE UDRUGE

  • Nogometni klub “Dubrava” Dubrava
  • Nogometni klub “Croatia” Nova Kapela
  • Nogometni klub “Zvekovac” Zvekovac
  • Rukometni klub “Dubrava” Dubrava
  • Streljačko društvo “Dubrava 1094″ Dubrava
  • Sportsko ribolovno društvo “Vukšinac” Vukšinac
  • Aero klub “Dubrava” Dubrava

Slika ispod: Aero klub “Dubrava”

avio klub 300x82

SVJETSKI REZULTATI

branka pereglin1

Rezultate svjetske vrijednosti ima streljačko društvo “Dubrava 1094″ koje je osnovano 21.05.1980. godine pod imenom “Gramip” Dubrava. Za ovo streljačko društvo već dugi niz godina nastupa i jedna od najboljih hrvatskih sportašica, Branka Pereglin. Četiri je puta osvajala naslov svjetske prvakinje u gađanju samostrelom uz još sedam naslova europske prvakinje i 17 svjetskih rekorda. Za hrvatsku samostrelsku reprezentaciju još su nastupali (ili nastupaju) Branko Pereglin, Željko Tijan, Ivana Požgaj, Ivan Bunjevac, Tihana Odlešić, Jasmina Bezrok, Nikolina Krivanek i Domagoj Pereglin. U Dubravu su donijeli preko 60 medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, pojedinačno ili kao članovi ekipe.

Kroz povijest SD “Dubrava 1094″ osvojila je prvu medalju na prvenstvu bivše države zračnom puškom, i to srebrnu, osvojila je Branka Pereglin u juniorskoj konkurenciji 1984. godine u Zenici (BiH). Do danas, (kraj 2006. godine), strijelci “Dubrave 1094” su osvojili ukupno više od 1300 medalja na svim razinama natjecanja i svim vrstama oružja kojima nastupaju (zračna, vojnička i malokalibarska puška te samostrel field). Isto tako Društvo je dalo ukupno 9 državnih reprezentativaca u disciplini samostrel field koji su na svjetskim i europskim prvenstvima osvojili ukupno 59 medalja, pojedinačno i kao članovi ekipe!

SPORTSKA ZAJEDNICA

Sportska zajednica općine Dubrava osnovana je 29.12.2006. godine, a rješenje o upisu u registar udruga izdano je 01.02.2007. godine.

Adresa:
Braće Radić 2
10342 DUBRAVA

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rajtar Darko – predsjednik
Vlasta Jagić – dopredsjednik  ( RK DUBRAVA )
Branko Pereglin – tajnik (SD DUBRAVA)
Jagić Vlado – član (NK  DUBRAVA)
Zlatko Ježek – član  (NK CROATIA NOVA KAPELA)
Tomislav Mladen – član   (ŠRD VUKŠINAC)
Miroslav Pucelj – član  (NK ZVEKOVAC)