• image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

  Općina Dubrava

 • image

 • ]

 

Općina Dubrava

 • Naslovna
 • -Mali znanstvenici iz Dubrave sudjeluju u pisanju Deklaracije o pravima planeta Zemlje

-Mali znanstvenici iz Dubrave sudjeluju u pisanju Deklaracije o pravima planeta Zemlje

Ispis E-mail

- Mali znanstvenici iz Osnovne škole Dubrava predstavljaju Hrvatsku u pisanju Deklaracije o pravima planeta Zemlje, a u taj projekt uključilo se još 14 zemalja Europske unije.

Dvadeset dvoje učenika Osnovne škole Dubrava (Margareta Bilanović, Luka Čus, Martin Jambrušić, Fran Štehec Sušac, Barbara Vreš, Ella Runjavec, Paula Šimić, Lana Tomić, Mateo Fišer, Ante Maduna, Morana Krivan, Lucija Mršić, Daria Radović, Tara Sablić, Dominik Belinić, Kristijan Bilanović, Ivona Gašparić, Nika Katalenac, Nika Kelečić, Borna Oreški, Valentino Salaj i Patrik Šaško) i njihove učiteljice Jelena Skupnjak (prof. fizike) i Melita Androlić (prof. biologije i kemije) proučavali su razne dokumente tražeći informacije i pišući svoje članke buduće Deklaracije.
Snimili su i kratki video u kojem su učenici objasnili zašto sudjeluju u projektu i zašto misle da je on važan za njih, ali i za sve ljude na Zemlji. Zajedno s ostalih 14 zemalja napravljen je video kojim je predstavljen projekt na France Television i na skupštini UN-a u New Yorku. Sada slijedi glasovanje za najbolje članke koji će biti uvršteni u Deklaraciju, prevođenje Deklaracije na 24 jezika EU i predstavljanje Deklaracije u Europskom parlamentu krajem studenog. Projekt podupire i Europska komisija.
– Čeka nas još puno posla oko očuvanja planeta Zemlje pa se nadamo da ćete nas svi podržati u radu na ovom projektu. Ne postoji drugi planet na koji bismo se mogli preseliti kad potrošimo sve zalihe na ovom. Čuvajmo Zemlju! – poručuju mali znanstvenici iz OŠ Dubrava.

 OŠ Dubrava

Our school goals

Naši ciljevi

Naša misija je da u zakonskim okvirima osiguramo uvjete za održivi život na prostoru Općine Dubrava, težeći za stalnim poboljšanjem kako životnih uvjeta, tako i svih ostalih koji izravno ili neizravno utječu na kvalitetu života na ovom području. Misija općinske uprave Općine Dubrava je efikasno, pravodobno, transparentno i kvalitetno izvršavanje funkcija i zadataka sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te ostaloj pravnoj regulativi koja regulira područje djelovanja. Općinska uprava nastojat će svojim djelovanjem uvijek biti u službi svojih građana te im omogućiti participiranje u odlučivanju, a odgovornim upravljanjem javnim dobrima i nadasve pravodobnim, objektivnim i transparentnim informiranjem i ostalim svojim aktivnostima raditi na unapređenju kvalitete života i rada te nastojati da Općina Dubrava postane poželjno mjesto za rad i život.

Opširnije