• image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

  Općina Dubrava

 • image

 • ]

 

 • Naslovna
 • OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU INTERAKTIVNOM INSTALACIJOM „BUDI AUT“ I KAMPANJOM „ZABLISTAJ“

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU INTERAKTIVNOM INSTALACIJOM „BUDI AUT“ I KAMPANJOM „ZABLISTAJ“

Ispis E-mail

budiaut zablistaj

Svjetski dan svjestnosti o autizmu obilježava se 02. travnja.
 
U sklopu aktivnosti „Budi AUT“, pored glazbenog paviljona u zagrebačkom parku Zrinjevac biti će postavljena interaktivna instalacija.
Instalacija bezopasno i neinvazivno zainteresiranima dočarava senzoričke zasićenosti i neugode kakve osoba s PSA nerijetko osjeća u javnom prostoru i svakodnevnim situacijama. Ovoga puta, unutrašnjost instalacije bit će opremljena kao liječnička ambulanta, volonteri/ke ERF-a i UAZ-a simulirat će situaciju standardne medicinske obrade ali uz pojačane svjetlosne, zvučne, taktilne i ostale ometajuće elemente.
 
U sklopu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, uz promotivne materijale o radu i aktivnostima UAZ-a, održat će se i predstavljanje kampanje „Zablistaj“ multidisciplinarnog tima studentica, čija je okosnica istoimeni animirani film dizajnerice Mije Rajda.
 
Sve aktivnosti, izvan i unutar same instalacije, odvijat će se uz poštivanje svih u trenutku događanja propisanih epidemioloških mjera, a ulazak u instalaciju je individualan. Instalacija će biti postavljena od 10 do 14 sati, s najavljenim dolaskom medijski zanimljivih gostiju iz svijeta politike, estrade i sporta u podne.
Udruga za autizam – Zagreb (UAZ) je nevladina, neprofitna, humanitarna organizacija osnovana 1997. godine te je prva i jedina udruga roditelja djece s autizmom u Republici Hrvatskoj koja je osnovala i vodi stambene zajednice za osobe s poremećajem iz spektra autizma (PSA) starije od 21 godine te koja za njih pruža usluge socijalne skrbi u zajednici budući da to pitanje još uvijek nije sustavno riješeno.
 
Do sada je udruga osnovala dvije životne zajednice, u bivšoj područnoj školi u mjestu Mostari u Zagrebačkoj županiji i u stanu u zagrebačkom naselju Novi Jelkovec. U tijeku je osnivanje treće životne zajednice u mjestu Vukšinac također u Zagrebačkoj županiji, a u partnerstvu s Općinom Dubrava, pod nazivom „Naš plavi svijet – osnivanje naše treće životne zajednice osoba iz spektra autizma“, sufinanciranom u punom iznosu iz programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Our school goals

Naši ciljevi

Naša misija je da u zakonskim okvirima osiguramo uvjete za održivi život na prostoru Općine Dubrava, težeći za stalnim poboljšanjem kako životnih uvjeta, tako i svih ostalih koji izravno ili neizravno utječu na kvalitetu života na ovom području. Misija općinske uprave Općine Dubrava je efikasno, pravodobno, transparentno i kvalitetno izvršavanje funkcija i zadataka sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te ostaloj pravnoj regulativi koja regulira područje djelovanja. Općinska uprava nastojat će svojim djelovanjem uvijek biti u službi svojih građana te im omogućiti participiranje u odlučivanju, a odgovornim upravljanjem javnim dobrima i nadasve pravodobnim, objektivnim i transparentnim informiranjem i ostalim svojim aktivnostima raditi na unapređenju kvalitete života i rada te nastojati da Općina Dubrava postane poželjno mjesto za rad i život.

Opširnije