• image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

  Općina Dubrava

 • image

 • ]

 

 • Naslovna
 • Projekt “Zaželi i zaposli se!” u Rugvici i Dubravi ide svome kraju

Projekt “Zaželi i zaposli se!” u Rugvici i Dubravi ide svome kraju

Ispis E-mail

Projekt je provodila Općina Rugvica u suradnji s partnerima Općinom Dubrava, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Dugo Selo

Od 19. veljače 2020. do 18. kolovoza na području Rugvice i Dubrave provodio se projekt “Zaželi i zaposli se!”. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, u ukupnoj vrijednosti 1.634.416,60 kuna.

Projekt je provodila Općina Rugvica u suradnji s partnerima Općinom Dubrava, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Dugo Selo. Na završnoj konferenciji projekta, Danijel Šošić ispred nositelja projekta, Općine Rugvica kazao je kako je kroz projekt bilo zaposleno 9 žena koje su skrbile za više od 60 korisnika na području Rugvice i Dubrave.

Osim toga, žene su osposobljene i za računalnog operatera.

-Izvrsne reakcije su s jedne i druge strane, jer zadovoljne su bile žene, kao i korisnici o kojima su skrbile. Upravo zbog toga svi se nadaju fazi Zaželi III, kako bi se ovaj projekt mogao nastaviti- kazao je Šošić.

Ivana Bačinski iz Općine Dubrava rekla je kako su na području Dubrave bile zaposlene tri žene.

-Na kraju mogu reći kako se pokazala velika potreba za ovakvom vrstom pomoći. Vjerujem kako će ovakvih projekata biti i u budućnosti- kazala je Bačinski.

Dinka Bujas, voditeljica projekta na završnoj je konferenciji poručila kako je projekt Zaželi jedan od najznačajnijih projekata socijalne komponente koji se financira europskim sredstvima.

-Ovo je primjer dobre prakse u Europi kako se može osmisliti jednostavan projekt koji ima veliki učinak- zaključila je Bujas.

3

Our school goals

Naši ciljevi

Naša misija je da u zakonskim okvirima osiguramo uvjete za održivi život na prostoru Općine Dubrava, težeći za stalnim poboljšanjem kako životnih uvjeta, tako i svih ostalih koji izravno ili neizravno utječu na kvalitetu života na ovom području. Misija općinske uprave Općine Dubrava je efikasno, pravodobno, transparentno i kvalitetno izvršavanje funkcija i zadataka sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te ostaloj pravnoj regulativi koja regulira područje djelovanja. Općinska uprava nastojat će svojim djelovanjem uvijek biti u službi svojih građana te im omogućiti participiranje u odlučivanju, a odgovornim upravljanjem javnim dobrima i nadasve pravodobnim, objektivnim i transparentnim informiranjem i ostalim svojim aktivnostima raditi na unapređenju kvalitete života i rada te nastojati da Općina Dubrava postane poželjno mjesto za rad i život.

Opširnije